ROYAL EARL GRAY - čierny čaj

Kód: 108101/50G 108101/100 Zvoľte variant
Značka: Manutea
€3,32 / ks €5,34 / ks od €3,32 / ks €2,77 bez DPH €4,45 bez DPH od €2,77 bez DPH
Objednané Objednané Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
8.4.2024 8.4.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia

Ďalší ašpirant na kráľovský stôl! Špičková čierna klasika z Číny obohatená bergamotovou silicou by si na kráľkovskom dvore hanbu rozhodne neurobila. A tak sme si istí, že ani vaša maškrtné jazýčky nepohrdnú čajom s hrdým názvom Royal Earl Grey. Je stvorený pre pokojné víkendové raňajky aj rušné popoludnia. Kedykoľvek budete chcieť osviežiť vašu myseľ a povzbudiť telo.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie

Čierny čaj China Keemun Congu, Aróma prírodná

Nálev a chuť čaju

Royal Earl Grey dáva tmavý, hnedočervený nálev, ktorý silne vonia bergamotom. Prírodnú silicu nádherne dopĺňa tradičný čierny China Keemun, takže kompozícia je vo výsledku sladkastá, veľmi voňavá a slabo orchideová.

Pôvod čaju

Čínsky Keemun, ktorý dáva čaju Royal Earl Grey základ, pestovaného v provincii Jiangxi. Vďaka subtropickej klíme a bohatým, vlhkým rokom, sa tam čajovníkom čínskym (Camellia sinensis) dobre darí.

Keemun má pomerne krátku históriu. Prvýkrát bol vyrobený v roku 1875, v podstate ako pokus štátneho úradníka Yu Quianchena, ktorý sa vybral do Fujianu učiť tajomstvu produkcie tamojších čajov. Výsledky predčili jeho očakávania a Keemun rýchlo prenikol na anglický trh, kde sa stal súčasťou tradičných raňajkových čajových zmesí.

Drobné čajové lístky pre China Keemun sa zberajú väčšinou v kopcoch, a to koncom apríla alebo začiatkom mája. Robotníci ich rozložia a nechajú zvädnúť, potom ich ručne zvinú. Počas tohto kroku je narušená štruktúra čaju a dochádza k uvoľneniu šťavy. Tá zvýši medzi lístkami vlhkosť a začne prirodzenú oxidácii enzýmov. Ide samozrejme o proces riadený a pozorne dozorovaný. Sleduje sa teplota fermentačného procesu, vlhkosť aj čas, po ktorý prebieha. Keď dosiahne čaj požadovanú chuť a arómu, je usušený na panvici alebo pomocou horúceho vzduchu.

Royal Earl Grey je vyrábaný pridaním bergamotovej silice k čaju China Keemun. Ide o éterický olej získavaný z plodov podobných citrónom. Bergamot sa používa v kozmetike i pre ochutenia čajov.

Návod na prípravu

  1. Čierny čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
  2. Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
  3. Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.