TROPICKÉ POKUŠENIE - ovocný čaj 100g

Kód: 1086
Značka: Manutea
€4,88 / ks €4,07 bez DPH €48,80 / 1 kg
Objednané
Môžeme doručiť do:
2.5.2024
Možnosti doručenia

Pokúsime sa vás pokúšať. Aspoň chvíľku. Tak si predstavte, že ležíte v závesnej hojdačke. Pred vami je more. Také modré, že na obzore splýva s oblohou. Trocha prižmúrite oči, pretože vánok nad vami práve rozfúkal listy palmy a poobedné slniečko vás zašimralo po tvári. Prstmi sa dotknete piesku a naberete ho do dlane. Hreje...Teraz už viete, ako vyzerá Tropické pokušenie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie

Kúsky ananásu, Kúsky manga, Kúsky jablka, Kúsky bieleho jablka, Pomaranč, Kúsky jahôd, Kúsky višní, Aróma prírodná, Ibištek, Šípkové šupky

Nálev a chuť čaju

Ovocný čaj Tropické pokušenie má žltý, iskrivý nálev. Veľmi atraktívna sladko ovocná vôňa priamo láka k ochutnaniu. Na jazyku zaznamenáte príjemnú ananásovo-broskyňovú stopu. Čaj je sladký a nie je potrebné ho dochutiť.

Pripravte si Tropické pokušenie ako ľadový nápoj. Stačí horúci čaj naliať do pohárov naplnených s 2/3 kockami ľadu. Pridajte kúsky čerstvého ovocia, medovku alebo mätu.

Pôvod čaju

Pretože je väčšina ingrediencii v sypanom čaju Tropické pokušenie ovocné,  stojí za zmienku uviesť spôsob ich konzervácii. V našich čajoch totiž používame ovocie lyofilizované, teda vymrazované. Jedinečný spôsob sušenie potravín je zárukou maximálné uchovanie zdraviu prospešných látok. Jeho ďalším prínosom je, že lyofilizované ovocie nestráca farbu, chuť ani vôňu. Mrazom sušené plody odpovedajú po zaliatí horúcou vodou požiadavkám na čerstvé ovocie. Ako aj po stránke obsahu cenných zlúčenín, tak senzoricky.

Ananásy sa pestujú vo viac ako 80 krajín sveta. Obľúbené ovocie produkujú napríklad USA, Thajsko, Filipíny alebo Brazília i Čína. Ročne sa na Zemi urodí cez 15 miliónov tón sladkých šťavnatých plodov. Za vysoký dopyt stojí aj jej skvelá chuť a veľa spôsobov kulinárskeho využitia, ale aj obsah zdraviu prospešných látok. Za pozornosť stojí hlavne bromelín, napomáhajúc správnemu tráveniu.

Je potrebné ananásy viac predstavovať? Asi každý už ich niekedy ochutnal. Botanici vznik ich plodov popisujú ako "splynutie susedních bobúl". Nám ostatním stačí vedieť, že akonáhle ananás dozreje, celá rastlina zahynie. Ananásovníky sú rastliny, ktoré dosahujú 1-1,5 metrov. Majú veľmi krátku stonku, z ktorej vyrastá ružica dhých a špicatých listov. Ananásy sa zbierajú po 15-18 mesiacov od vysadenia rastliny. Plody divoko rastúcich ananásovníkov sú nejedlé.

Podobne exotické ako ananás pre Európanov je mango. Napriek tomu bežne sa dá kúpiť, takže oválne až podlhovasté sladké ovocie väčšina z nás dobre pozná. Mangovníky sú na rozdiel od ananásovníkov rastliny dlho žijúce. Môžu plodiť až 100 rokov a počas toho obdobiaje možné nazbierať okolo 2 miliónov kusov manga. Mangovníky sa pôvodne vyskytovali zrejme v južnej a juhovýchodnej Ázii. Existujú doklady o ich existencii už pred 25-30 miliónmi rokmi. Samotné plody patria k vyhladávaným pochúťkam. Sú vítaným zdrojom vitaminu E a rady B. Obsahujú karotenoidy, ktoré sa v tele premenia na A vitamin.

Návod na prípravu

  1. Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
  2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
  3. Doba lúhovania 10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte

Dodatočné parametre

Kategória: Občerstvenie
Hmotnosť: 0.1 kg